Συνέδρια

Sunday, January 22, 2017

Ο μικρός πρίγκιπας επισκέπτεται τον πλανήτη γη
Ο κόσμος γύρω μας


Με αφορμή τη θεατρική παράσταση "Ο μικρός πρίγκιπας" που παρακολουθήσαμε, φέραμε τον ήρωα στην τάξη μας και του συστήσαμε μια άλλη οπτική του πλανήτη μας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν για λίγο την τεχνική προετοιμασία που χρειάζεται μια θεατρική παράσταση και να μπουν στο όλο κλίμα με το αντίστοιχο τραγούδι του Μάριου Φραγκούλη. Επίσης, είχαν το χρόνο να μιλήσουν με τους επαγγελματίες συντελεστές της παράστασης.

Στην τάξη, ήρθαμε σε επαφή με pop - up έκδοση του βιβλίου, από το οποίο διαβάσαμε και αποσπάσματα. Στη συνέχεια, προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα "Τι θα έβλεπε σήμερα ο μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη γη;"

Οι απαντήσεις ποικίλες. Λόγω του ότι επεξεργαζόμασταν την τέταρτη ενότητα του σχολικού εγχειριδίου ("Ο κόσμος γύρω μας"), επηρεαστήκαμε από το όλο κλίμα ρύπανσης και μόλυνσης. Έτσι, επικεντρωθήκαμε σ' αυτή την οπτική.

Χρησιμοποιήσαμε το ειδικό και ανώτερο λεξιλόγιο, σχετικό τόσο με τους περιβαλλοντικούς όρους όσο και με την επιχειρηματολογία και περιγράψαμε και εκφράσαμε τη θέση μας.

Στα πλαίσια της εικαστικής αγωγής, δημιουργήσαμε σε φυσικό μέγεθος (μαθητή Α' τάξης), τον μικρό πρίγκιπα. Ένα πρωτάκι ξάπλωσε στο χαρτόνι, δημιουργήσαμε το περίγραμμά του και συμπληρώσαμε τις λεπτομέρειες. Επίσης, ζωγραφίσαμε ένα πετρελαιοφόρο και δημιουργήσαμε ψάρια από χάρτινα πιάτα.

Η ομαδική μας εργασία:





Το υλικό μας:



No comments:

Post a Comment